vrijdag 16 november 2007

Nog steeds herstellende

Rob ligt nog steeds in het flevoziekenhuis. De artsen hebben besloten dat hij nog tot maandag blijft ter observatie. Op een echo was een vlekje achter zijn longen te zien wat kan duiden op een lichte onsteking. Hij heeft geen koorts en zijn klachten ( benauwd, hoesten) worden niet erger. Ze vinden het toch veiliger om hem nog even te houden.

De wonden genezen mooi en zijn nu al veel minder pijnlijk. Behalve zijn borstbeen. Het geneest goed, maar levert veel pijn op als Rob hoest, diep ademt, lacht zich beweegt etc. Rob krijgt fysiotherapie om om te leren gaan met het "gekneusde"borstbeen, zodat hij goed kan lopen, zich kan bewegen zonder zijn spieren te belasten.


Leukemie
Zijn bloedwaarden waren de afgelopen dagen niet zo heel erg goed. Rob heeft al twee keer een bloedtransfusie gehad omdat zijn HB gehalte te laag was. Tevens waren de waarden van zijn Leucocyten niet goed. Deze mogen niet onder een waarde van 3.0 komen. Ze waren ver onder de 2.0.

Nog even een korte uitleg:

HB (rode bloedlichaampjes): deze zorgen voor de zuurstoftoevoer in het lichaam.

Trombocyten (bloedplaatjes): deze zorgen voor de stolling van het bloed. Stel dat je een wondje hebt en je hebt een laag percentage trombo's dan zal dit wondje minder snel dicht gaan dan wanneer je een hoog percentage aan bloedplaatjes hebt. Met een te laag percentage trombo´s kun je ook spontane bloedingen krijgen.

Leukocyten (witte bloedlichaampjes): deze zorgen voor je afweer. De witte bloedcellen zijn de 'soldaten' van je lichaam en zorgen ervoor dat kwaadaardige cellen gedood worden.

Geen opmerkingen: