zaterdag 10 november 2007

Operatie is geslaagd!

Gisterochtend om 7:00 uur is Rob de OK in gereden om geopereerd te worden. De operatie heeft zeven uur geduurd en is zonder complicaties verlopen. Gisteravond zijn mama en ik bij hem geweest op het moment dat hij uit zijn narcose ontwaakte.
Hij was uiteraard erg suf maar had geen pijn. Hij was erg gespannen ( logisch) en moest langzaam bijkomen.

Vandaag ligt hij nog op de IC maar mag vanmiddag misschien al naar Medium Care. 48 uur na de operatie zijn er uiteraard nog risico's, die bij Rob verhoogd zijn in verband met zijn leukemie. De leukemie zorgt ervoor dat zijn bloed slecht stolt, wat weer kan leiden tot bloedingen. Bloedingen zijn ernstige complicaties die er toe leiden dat hij weer onder het mes zou moeten.

Vanmorgen om 09:00 uur zijn mama en ik weer geweest bij hem. Hij was goed wakker ( wel erg stoned van de morfine) en redelijk aanpsreekbaar. Hij had geen bloedingen gehad en het ging al gezien de situatie goed met hem. Hij krijgt nu nog een beetje zuurstof en medicatie, en ligt verder aan heel veel infusen, drains etc. Vanmiddag verwijderen ze veel van de slangetjes waardoor het misschien al mogelijk is om te gaan zitten.

De artsen vinden zijn herstel tot op heden zeer snel gaan. Hij maakt alweer grapjes en hij verliest weinig bloed en wondvocht. Hij heeft nu meer pijn aan zijn wonden. Logisch, want hij heeft een enorme jaap op zijn buik en een wond op zijn onderbeen. Zijn borstbeen is uiteraard heel erg gekwetst en dat levert pijn op bij ademen, kuchen, hikken en slikken.

Vanmiddag zal ik hem weer bezoeken.

Wij zijn opgelucht dat hij de eerste nacht goed is doorgekomen. Het blijft nu nog 24 uur spannend ( verhoogd risico op complicaties), maar we hebben er een goed gevoel over!

Geen opmerkingen: