woensdag 30 januari 2008

Een vreselijk raadsel

Papa heeft blijkbaar geen hersenbloeding gehad. Hij heeft een schimmel/gist in zijn lichaam die nu zijn hersenen heeft aangetast. Hij gaat ondertussen erg achteruit. Hij krijgt nu extra zuurstof, is vrijwel niet meer bij bewustzijn en de saturatie in zijn bloed was niet goed.

De artsen staan letterlijk voor een raadsel. Ze weten niet met welke schimmel ze te maken hebben, hoe deze in zijn lichaam is gekomen, en erger nog; hoe ze het moeten behandelen. Ze hebben papa nu maar weer andere antibiotica en medicijnen gegeven in de hoop dat het aanslaat. Momenteel telt elk uur, want hij gaat steeds meer achteruit!

We vinden het allemaal verschrikkelijk en hopen echt zo erg dat hij weer opknapt.....

dinsdag 29 januari 2008

Slecht nieuws...

Geen goed nieuws...papa heeft vanacht een hersenbloeding gehad. De schade is nog niet bekend. Op dit moment is zijn linkerhelft van zijn lichaam verlamd en niemand heeft nog met hem gesproken..

De artsen hebben direct diverse scans en echo's gemaakt om de schade aan zijn hersenen te bekijken....tot op heden is er weinig bekend. De aankomende dagen zullen uit moeten wijzen hoe groot de bloeding is geweest. De artsen stellen nu alles in het werk om uit te zoeken waar die bloeding vandaan kwam: door een bloedprop in zijn kransslagaders...door een schimmel/bacterie op zijn hartklep...ze weten het niet.

Mama en ik waren gisteren nog bij hem..we waren blij want zijn Leuco's waren eindelijk 1.0 ( uit de dip)....helaas, alsof wij ( en vooral hij) dit er ook nog bij konden hebben...

Zoals ieder die dit leest begrijpt: even geen bezoek! Wil je meer info hebben bel dan even met mama!

zondag 27 januari 2008

Gelukkig weer iets beter met onze Elmo...


Ja, het gaat gelukkig al weer iets beter. Papa heeft geen koorts meer en zijn bloeddruk is weer normaal. Hij zit nu wel heel erg onder de uitslag. Hij is roodpaars, er is bijna geen normaal stukje huid meer te zien! Een combinatie van Barbapapa en Elmo!! Hij heeft verdikkingen op zijn gezicht, zijn oorlellen zijn blauw en zijn ogen zijn zo opgezwollen dat hij ze nauwelijks meer open krijgt!
Volgens de artsen is dit een hele zware reactie op of de chemo, of op de antibiotica...ze weten het nog niet zeker. Wel is zeker dat de centrale lijn ( infuus onder zijn sleutelbeen) besmet was met een bacterie wat is gaan ontsteken. Hier heeft hij waarschijnlijk de koorts van gekregen. Deze lijn is uiteraard verwijderd!

zaterdag 26 januari 2008

Shit..toch niet uit de dip

Papa ligt nog steeds in het ziekenhuis ( nu al 36 dagen). Hij is nog steeds niet uit de dip helaas. Sterker nog, op dit moment gaat het niet zo goed met hem.

Zijn Leucocyten zijn weer gedaald naar 0.3 ( moeten minimaal 1.0 zijn) en hij heeft koorts. Waarschijnlijk heeft hij een allergische reactie opgebouwd voor een van drie antibiotica die hij krijgt toegediend. Zijn gehele lichaam is bedekt met rood/paarse puntbloedinkjes die zo erg en groot zijn, dat hij vrijwel geheel paars ziet. Zijn bloeddruk is angstig laag: 50.

De artens bouwen nu voorzichtig een van de antibiotica af om te ontdekken waar hij allergisch voor is. De koorts moet zakken en zijn bloeddruk moet omhoog!

Hij heeft diverse scans en onderzoeken gehad om uit te sluiten dat de lage bloeddruk is ontstaan door een inwendige bloeding. Ze hebben gelukkig niets kunnen vinden. Zijn longen zijn ook bekeken omdat er ook een kans op een longontsteking was....op dit moment denken ze daar niet aan.

Belangrijkste voor de artsen is nu het onder controle houden van de koorts en de bloeddruk. Pas als dat goed is kunnen ze zich weer richten op zijn verdere herstel om hem uit de "dip"te krijgen.

Dit is allemaal erg naar..papa voelt zich uiteraard vreselijk. Het was al een domper dat hij niet uit die dip kwam en daarom nog niet naar huis mocht...nu dit er ook nog eens bij!

We duimen voor hem dat deze periode snel over gaat en dat hij zich spoedig weer kan richten op zijn herstel!

zondag 6 januari 2008

Uit de dip!

Papa heeft het ergste van de eerste chemo achter de rug! De dip is voorbij en hij kan nu even op adem komen! Zijn leucocytenwaarde was afgelopen woensdag 0! Dat was de dip en de waarden zijn nu weer stijgende!

Hij is gelukkig niet meer misselijk, heeft geen koorts meer en voelt zich verder prima. Hij krijgt momenteel nog wel sondevoeding aangezien hij al te veel was afgevallen. Om nu weer op krachten te komen mag hij kleine beetjes eten en krijgt zijn vitamientjes en vetten dus binnen via het infuus!

Over een dag of twee zal hij een botboring krijgen waaruit de huidige waarden van de blasten kunnen worden gemeten! We hopen allemaal dat de eerste chemo zijn werk goed heeft gedaan en dat het aantal blasten al is afgenomen.