zaterdag 26 januari 2008

Shit..toch niet uit de dip

Papa ligt nog steeds in het ziekenhuis ( nu al 36 dagen). Hij is nog steeds niet uit de dip helaas. Sterker nog, op dit moment gaat het niet zo goed met hem.

Zijn Leucocyten zijn weer gedaald naar 0.3 ( moeten minimaal 1.0 zijn) en hij heeft koorts. Waarschijnlijk heeft hij een allergische reactie opgebouwd voor een van drie antibiotica die hij krijgt toegediend. Zijn gehele lichaam is bedekt met rood/paarse puntbloedinkjes die zo erg en groot zijn, dat hij vrijwel geheel paars ziet. Zijn bloeddruk is angstig laag: 50.

De artens bouwen nu voorzichtig een van de antibiotica af om te ontdekken waar hij allergisch voor is. De koorts moet zakken en zijn bloeddruk moet omhoog!

Hij heeft diverse scans en onderzoeken gehad om uit te sluiten dat de lage bloeddruk is ontstaan door een inwendige bloeding. Ze hebben gelukkig niets kunnen vinden. Zijn longen zijn ook bekeken omdat er ook een kans op een longontsteking was....op dit moment denken ze daar niet aan.

Belangrijkste voor de artsen is nu het onder controle houden van de koorts en de bloeddruk. Pas als dat goed is kunnen ze zich weer richten op zijn verdere herstel om hem uit de "dip"te krijgen.

Dit is allemaal erg naar..papa voelt zich uiteraard vreselijk. Het was al een domper dat hij niet uit die dip kwam en daarom nog niet naar huis mocht...nu dit er ook nog eens bij!

We duimen voor hem dat deze periode snel over gaat en dat hij zich spoedig weer kan richten op zijn herstel!

Geen opmerkingen: