zondag 18 november 2007

Morgen naar huis!


hehe....waarschijnlijk mag ik morgen naar huis.....kan ik nog even bijkomen en dan storten we ons weer in het volgende avontuur.

vrijdag 16 november 2007

Nog steeds herstellende

Rob ligt nog steeds in het flevoziekenhuis. De artsen hebben besloten dat hij nog tot maandag blijft ter observatie. Op een echo was een vlekje achter zijn longen te zien wat kan duiden op een lichte onsteking. Hij heeft geen koorts en zijn klachten ( benauwd, hoesten) worden niet erger. Ze vinden het toch veiliger om hem nog even te houden.

De wonden genezen mooi en zijn nu al veel minder pijnlijk. Behalve zijn borstbeen. Het geneest goed, maar levert veel pijn op als Rob hoest, diep ademt, lacht zich beweegt etc. Rob krijgt fysiotherapie om om te leren gaan met het "gekneusde"borstbeen, zodat hij goed kan lopen, zich kan bewegen zonder zijn spieren te belasten.


Leukemie
Zijn bloedwaarden waren de afgelopen dagen niet zo heel erg goed. Rob heeft al twee keer een bloedtransfusie gehad omdat zijn HB gehalte te laag was. Tevens waren de waarden van zijn Leucocyten niet goed. Deze mogen niet onder een waarde van 3.0 komen. Ze waren ver onder de 2.0.

Nog even een korte uitleg:

HB (rode bloedlichaampjes): deze zorgen voor de zuurstoftoevoer in het lichaam.

Trombocyten (bloedplaatjes): deze zorgen voor de stolling van het bloed. Stel dat je een wondje hebt en je hebt een laag percentage trombo's dan zal dit wondje minder snel dicht gaan dan wanneer je een hoog percentage aan bloedplaatjes hebt. Met een te laag percentage trombo´s kun je ook spontane bloedingen krijgen.

Leukocyten (witte bloedlichaampjes): deze zorgen voor je afweer. De witte bloedcellen zijn de 'soldaten' van je lichaam en zorgen ervoor dat kwaadaardige cellen gedood worden.

woensdag 14 november 2007

Flevoziekenhuis

Vanaf gisteren ligt Rob in het Flevoziekenhuis in Almere. Hij ligt op een normale verpleegafdeling op een kamer met nog drie anderen.

Het gaat goed met hem. Zijn wonden doen nu iets meer zeer, en ademen gaat soms nog een beetje onhandig, maar gezien de omstandigheden herstelt hij verassend goed. Vrijdag mag hij waarschijnlijk al naar huis toe. De artsen zien niet in waarom hij nog moet blijven.

Zijn bloedwaarden waren eergisteren trouwens iet goed. Daarom heeft hij witte bloedcellen ( plasma) gekregen om het een beetje op peil te krijgen. Die waarden zijn nu redelijk stabiel!

dinsdag 13 november 2007

Elke dag een stapje vooruit!

Het is alweer vier dagen geleden dat Rob is geopereerd. Hij herstelt erg goed. Elke dag voelt hij zich iets beter. Mama en ik waren gisteren bij hem op bezoek en hij zit al in een stoel, heeft af en toe nog wat moeite met ademen, maar het gaat allemaal heel erg goed.

Zijn litteken ziet er erg mooi uit, een heel klein streepje blijft er straks over. Als het goed is mag hij vandaag naar het Flevoziekenhuis en kan iedereen rustig bij hem langs gaan. Hij vind het uiteraard fijn om bezoek te krijgen want het is best wel alleen in het ziekenhuis!

Volgens de artsen kan hij in principe over een week of vier al beginnen aan de chemokuur. Het is geheel afhankelijk van hoe hij zich voelt.....het gaat allemaal erg snel, maar dan heeft hij het ook wel allemaal gehad!





Foto van zijn "rits""

zaterdag 10 november 2007

Medium Care

Rob is verplaatst van de IC naar de Medium Care afdeling. Het gaat goed met hem. Hij is goed aanspreekbaar, heeft wel pijn want ze zijn de morfine aan het afbouwen.
Met zijn hart gaat alles goed, zijn wonden gaan nu genezen. Alles is stabiel, vandaar de overplaatsing. Er zijn al enkele drains verwijdert en merendeel van de infusen zijn er ook af.

De bezoektijden van de Medium Care afdeling zijn van 15:00 uur tot 20:00 uur, maar hij mag maar beperkt bezoek hebben. Niet meer dan twee personen tegelijk. Als je op bezoek wilt, bel dan eerst even met Ans. Zij weet precies wie wanneer kan komen!

Als alles goed gaat mag hij met enkele dagen naar het Flevoziekenhuis in Almere. We hopen vanavond even een dokter te spreken.

p.s. volgens de artsen van de IC is Rob een ongeduldig mannetje die nu het liefst alweer wil lopen en naar huis wil. Maar dit gedrag getuigt wel van een goed herstel!

Operatie is geslaagd!

Gisterochtend om 7:00 uur is Rob de OK in gereden om geopereerd te worden. De operatie heeft zeven uur geduurd en is zonder complicaties verlopen. Gisteravond zijn mama en ik bij hem geweest op het moment dat hij uit zijn narcose ontwaakte.
Hij was uiteraard erg suf maar had geen pijn. Hij was erg gespannen ( logisch) en moest langzaam bijkomen.

Vandaag ligt hij nog op de IC maar mag vanmiddag misschien al naar Medium Care. 48 uur na de operatie zijn er uiteraard nog risico's, die bij Rob verhoogd zijn in verband met zijn leukemie. De leukemie zorgt ervoor dat zijn bloed slecht stolt, wat weer kan leiden tot bloedingen. Bloedingen zijn ernstige complicaties die er toe leiden dat hij weer onder het mes zou moeten.

Vanmorgen om 09:00 uur zijn mama en ik weer geweest bij hem. Hij was goed wakker ( wel erg stoned van de morfine) en redelijk aanpsreekbaar. Hij had geen bloedingen gehad en het ging al gezien de situatie goed met hem. Hij krijgt nu nog een beetje zuurstof en medicatie, en ligt verder aan heel veel infusen, drains etc. Vanmiddag verwijderen ze veel van de slangetjes waardoor het misschien al mogelijk is om te gaan zitten.

De artsen vinden zijn herstel tot op heden zeer snel gaan. Hij maakt alweer grapjes en hij verliest weinig bloed en wondvocht. Hij heeft nu meer pijn aan zijn wonden. Logisch, want hij heeft een enorme jaap op zijn buik en een wond op zijn onderbeen. Zijn borstbeen is uiteraard heel erg gekwetst en dat levert pijn op bij ademen, kuchen, hikken en slikken.

Vanmiddag zal ik hem weer bezoeken.

Wij zijn opgelucht dat hij de eerste nacht goed is doorgekomen. Het blijft nu nog 24 uur spannend ( verhoogd risico op complicaties), maar we hebben er een goed gevoel over!

donderdag 8 november 2007

Opgenomen in AMC

Vandaag is Rob opgenomen in het AMC. Hij heeft diverse onderzoeken gehad ter voorbereiding op zijn operatie. Vrijdagochtend om 7 uur wordt hij geopereerd. Hij zal twee bypasses krijgen en een nieuwe aortaklep.

We wensen hem alle sterkte en liefde toe. Morgenmiddag zullen mama en ik ( Brigitte) hem gaan bezoeken op de IC!

dinsdag 6 november 2007

Hartoperatie definitief

Vandaag gebeld door AMC: vrijdag aanstaande wordt ik waarschijnlijk al opgenomen voor de hartoperatie. Ik zal een bypass krijgen en mijn aortaklep zal vervangen worden. Helaas kan de operatie niet gedaan worden door middel van de catheterisatie-techniek. Ik zal echt zwaar onder het mes moeten.
Ik zie er vreselijk tegen op maar heb gelukkig veel steun van mijn familie, vrienden en collega's. De artsen verwachten dat ik redelijk snel weer op de been ben na deze operatie. Ik blijf ongeveer twee weken in het ziekenhuis ( uiteraard geheel afhankelijk van mijn herstel).

Wanneer de chemobehandelingen voor de MDS worden gestart is nog niet bekend. Ik denk dat ze mijn herstel afwachten voor ze mijn weerstand totaal gaan vernietigen met de chemo!

Als ik meer weet zal ik direct schrijven!